Sådan undgår du at købe falske solbriller online!

Der er i de senere år kommet en masse webshops, som sælger replicas eller falske solbriller til rigtig lave priser. Og disse webshops skal man passe på, da de både kan give problemer ved importen, samt at solbrillerne er i en elendig kvalitet i forhold til den betalte pris.
Typisk ligger disse webshops i Kina eller Asien!

Hvordan undgår man så disse webshops? Herunder finder du en god guide, som dækker de værste faldgrupper:

1: Kig ALTID efter kontakt informationer. Der SKAL være en adresse mm., ellers er det meget risikabelt. Kinesiske sider indenholder typisk kun en kontakt formular eller en Gmail/Hotmail/Yahoo mailadresse.

2: Kig ALTID efter afsendelses landet. Alle seriøse webshops skriver, hvorfra solbrillerne sendes. Typisk står der direkte fra webshoppens eget lager eller evt direkte fra Italien.

3: Kig efter fragtfirmaet. Kinesiske sider bruger i 99% af alle tilfælde EMS (Asiens største fragtfirma). Disse informationer står ofte under “shipping and delivery” eller “conditions”.

4: Køb kun solbriller fra Europæiske webshops!
Selvom solbriller fra USA eller Asien virker billige, så er de det slet ikke. Måske spare du 50-70% på vejl. pris, men inden du modtager dem, så på løber der en masse omkostninger.
Du skal betale fragt. Dernæst følger moms. Og til slut et toldgebyr. Med andre ord, så bliver besparelsen minimal, og du har desuden ingen reklamations ret i Europa!

5: En seriøs webshop har et navn, som de brander og gør kendt. En typisk kinesisk webshop med replicas/fake solbriller misbruger et kendt varemærke. Eksemplet kunne være Raybansunniesonline.com eller Guccisunglassesonline.com (bemærk begge navne er fiktive, og eksistere på nuværende tidspunkt ikke). Så har webshoppen et kendt varemærke i navnet, og er det ikke den officielle online shop, så HOLD DIG LANGT VÆK!
Gucci, Tom Ford mm. har nemlig intet med disse sider at gøre, og ville aldrig tillade misbrug af deres varemærke!

6: Webshops som sælger falske solbriller, har ofte fiktive modeller, altså  modeller som aldrig er produceret af de enkelte mærker. De tager typisk en model, og tilføjer en masse, så den slet ikke ligner originalen mere.
Så før du køber fra en side, så prøv at Google et par af modellerne, og se om modellerne matcher med andre webshops.

7: Google webshoppen før du handler der. En seriøs side, er ofte beskrevet på en masse sider i Google, og der findes artikler, anmeldelser mm. En webshop med fake solbriller, er oftest ikke beskrevet på andre sites, og er det tilfældet, så er det oftest kun kinesiske sider. (de er dog blevet dygtigere og forsøger idag at sprede sig ud over internettet. Derfor må dette punkt ikke stå alene i din undersøgelse af siden!)

Følger du ovenstående råd, så fjerner du 99% af alle webshops med falske solbriller. Den sidste procent, kan kun fjernes med sund fornuft og omtanke. Husk på at snyderne hele tiden forsøger at forbedre sig, og efterligner andre seriøse sites, så meget som muligt!

3 tanker om “Sådan undgår du at købe falske solbriller online!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.