Mont Blanc – Den tyske stjerne

Mange tror at Mont Blanc brandet, er et fransk firma, men dette er faktisk ikke sandt. For det hele startede i 1906 i Schanzen distriktet af Hamburg, Tyskland.
Claus-Johannes Voss, Bankmand Alfred Nehemias og enginør August Eberstein skabte i fællesskab Simplo Filler Pen company, som er grundstenen i Mont Blanc!

De udviklede den berømte Rouge Et Noir pen i 1909, og i 1910 efterfølgeren som gav firmaet et nyt navn senere, nemlig the Mont Blanc.
Navnet Mont Blanc opstod i forbindelse med et spil kort, hvor en af ejerne sammenlignede den unikke og sikre fyldepen, med Alpernes højeste bjerg, nemlig Mont Blanc. Og denne sammenligning fik kæmpe betydning fremadrettet! Det var den hvide top på pennen, som resulterede i sammenligningen.

Efter fyldepennen Mont Blanc i 1910, blev alle skriveredskaber kaldt Mont Blanc, men firmaet beholdt sit oprindelige navn.

I 1913 blev det famøse logo skabt. Den 6 kantede hvide stjerne med de runde spidser i en sort cirkel, var en kendsgerning.
Stjernen symboliserede, at Mont Blanc varer var/er af højeste karakter, de fineste materialer og tysk håndarbejde når det er bedst. Alt sammen noget, som referere til bjerget Mont Blanc…

I 1924 kom det, som gjorde Mont Blanc til en verdensomspændende succes. Fyldepennen “Meisterstück”, som udstråler elegance, eksklusivitet, rene linier og tidsløs design. Desuden var skrive egenskaberne helt i top, hvilket gjorde at denne pen, blev meget eftertragtet.

I 1934 skiftede firmaet endeligt navn. Succeen var stor og alle kaldte fyldepenne firmaet Mont Blanc, hvorfor et navneskifte var uundgåeligt. Derfor blev det til Montblanc-Simplo GmbH.

Selvom Mont Blanc var hårdt ramt af anden verdenskrigs ødelæggelser, så fortsatte produktionen i DK samt oversøs. Og etableringen af produktionen efter krigens afslutning i Tyskland, foregik meget hurtigt.

Siden da har Mont Blanc slået sit navn fast mange gange, både af John F. Kennedy samt mange andre kendte.

I dag er Mont Blanc en del af Richemont Group, verdens 3. største producent af luksus smykker, ure mm. Andre mærker i firmaet er Cartier, Van Cleef & Arpels, Chloé og Baume et Mercier.
Siden 2000 har Mont Blanc stået for alt design og produktion af Montegrappa og Cartier fyldepenne.

Mont Blanc Solbriller udstråler kvalitet, luxus og elegance. Der er virkelig kælet for alle detaljerne, som giver solbrillerne det elegante look. Især brugen af logoet eller krystaller på stellet, har gjort Mont Blanc eftertragtet i mange kredse.
Solbrillerne findes i mange modeller lige fra små fine klassiske til store luksuriøse Men kendetegnet ved dem alle er især valget af enten neutrale farver, eller en sort/hvid kontrast, som afspejler brandets image.
Så skal det være ekstra luksuriøst, så skal det helt klart være Mont Blanc!

Læs Historien om Giorgio Armani her.

En tanke om “Mont Blanc – Den tyske stjerne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.