John Richmond – The Englishman in Italy!

John Richmond blev født i Manchester, men flyttede til London for at afslutte hans studier på Kingston University i 1982. Efter endt studie startede han lige på, og hårdt med at skabe den første kollektion i hans eget navn, JOHN RICHMOND.

John Richmond blev senere kendt, som en af Englands førende i British avant-garde stilen, men John ville mere end det.
Derfor kontaktede han i 1995 Saverio Moschillo med det formål at ekspandere i resten af verden, og gerne hurtigt. Moschillo så mulighederne i John Richmond brandet, og same år indgik de en aftale om et fælles partnerskab.

Severio Moschillo havde et kæmpe netværk af både distributører og grossister, med egne showrooms. Og dette netværk skulle vise sig at blive nøglen til succeen.
Desuden kunne John Richmond brandet via Moschillo blive produceret hos Falber Confezioni, med base i Forli i Italien.

John Richmond er opdelt i to linier. Den første er “John Richmond”, som er den mere eksklusive og berømte. Den anden er “Richmond” som er det billigere mærke med fokus på især denim.

Det er velkendt at John Richmond har stærke bånd til musik industrien, hvor han også får en del af inspirationen til tøjet fra. Dette har blandt andet betydet at kendte musikkere som Madonna, Mick Jagger, Annie Lennox mm. har været dressed up af John.
Det er også denne Street, Music, Luxury culture der danner grundlag for brandet. 3 forskellige kulture i et, med et resultat som taler for sig selv.
Denne mixning har ført til de kendte slogans:

– “Destroy, Disorientate, Disorder”
– “Diamond Dog”
– “Eat Cake”

John Richmond er stadig et fortrinsvist ungt mærke, hvilket kan ses på den voldsomme udviddelse af sortimentet. Eyewear (solbriller og brillestel), Underwear, Beachwear, Footwear samt Junior linien, er blandt de nyeste. Men der er allerede planer om en parfume serie, ure linie samt smykke serie.
Så det er nok ikke sidste gang vi kommer til at høre noget fra den sjove, atypiske og finurlige frontfigur for brandet.

John Richmond Solbriller er kendetegnet ved det eksklusive look. Især brugen af swarovski-krystaller samt JR logoet pryder mange af modellerne. Ellers er inspirationen tydeligt fundet i musikkens verden, hvor store og kantede solbriller har vundet frem.
John Richmond Solbriller er for mennesker der ønsker, at skabe deres egen stil, og gå egne veje. Og mulighederne for dette er store, da John Richmond, skaber kollektioner med muligheder for det enkelte individ!

Læs historien om Christian Dior her.

4 tanker om “John Richmond – The Englishman in Italy!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.