Gucci Solbriller – Historien om mærket der gik op, ned og op igen

Guccis historie er et vidnesbyd om et mærke i fremgang, succes, tilbagegang, interne familie stridigheder og 2 mænds værk, som har gjort mærket til en af verdens største og mest velkendte. Det hele startede i Firenze for et lille århundrede siden. Nærmere betegnet var det i 1921 at Guccio Gucci åbnede den første “Gucci” butik.

Efter et ophold i England havde den unge Guccio Gucci fået smag for den engelske elegance, som han så i overklassen via sit arbejde på London Savoy Hotel. Denne viden tog han med hjem til sin fødeby, og åbnede den første forretning, som handlede med lædervarer og tasker. På daværende tidspunkt var produkterne langt fra de velkendte tasker, punge, solbriller, Gucci parfumer og accessories vi ser idag.

Men på få år fik Guccio Gucci brandet sit håndværk, og varerne blev betegnet, som luxusvarer i høj kvalitet. Og sortimentet udvides stille og roligt til også at indeholde kufferter, bælter, accessories og sko.

I 1940 så The Bamboo bag dagens lys, som det første af Guccis mange ikon produkter.

Anden verdenskrig blev også for Gucci en lang kamp for overlevelse. Det var svære år, med manglende leverancer af materialer, og svigtende kvalitet på materialerne Men selvom tingene ikke flaskede sig, blev Gucci brandet mere og mere kendt.
Efter anden verdenskrig, hvor verden blev mere og mere sammenhængende, åbnede Gucci butikker i Milano, New York, London, Palm Beach, Paris og Beverly Hills. Grundet den kraftige markedsføring, blev Gucci et verdenssymbol for moderne luxus og stil.

I 1953 døde Guccio Gucci, grundlægger af det kommende imperium. Og det var efter Guccios død, at familie stridighederne for alvor tog fat. 4 sønner som alle ville overtage faderens firma, og drive det videre på hver deres måde. Utroligt nok er det under disse stridigheder, at det velkendte GG-logo opstod, Horsebit blev skabt og firmaet bliver verdenskendt.

Men de interne problemer påvirkede mere og mere firmaet og i 1990´erne var firmaet på randen af konkurs. Flere svigtende kollektioner, uenighed om stilen, manglende kontrol med firmaet, samt for mange konger der ville bestemme, havde en dyr pris.

Og mens det så aller værst ud, trådte en amerikaner ind ad døren, som ny Kreativ Direktør. Navnet var Tom Ford, og han skulle vise sig at være person nr. 2, som skabte en epoke for det kendte mærke. På få år fik Tom Ford vendt skuden. Det lidt triste og tidløse designs, fik et frisk pust og salget blev på 2 år øget med over 90%. Imponerende tal når man tager firmaets størrelse i betragtning. Pludselig var Gucci igen et kendt verdensmærke, og mærket var som genfødt i Guccio Guccis ånd. Men den enorme succes førte til at Tom Ford i 2004 forlod koncernen for at starte for sig selv.

Gucci Solbriller er kendetegnet ved, at de altid bære et af Guccis mange famøse kendetegn. Enten GG-logo, GG mønster, Horsebit, Bamboo detaljer eller Guccis våbenskjold. Symbolerne er typisk at finde på stellet i siderne. Desuden udtrykker solbrillerne en feminin og personlig stil, med fodfæste i klassiske designs og moderne linier. Gucci er ofte meget tidsløst, hvilket altid har været et kendetegn. Størrelsen på solbrillerne varierer fra helt små runde, til store kantede ikon solbriller, som blandt andet Paris Hilton mm er set med.

Gucci Solbriller er udtryk for luxus, og overskud til at forkæle sig selv med det bedste af det bedste. Mærket henvender sig især til piger/kvinder, og har en position i mange kvinders hjerte. En mand skabte en mega succes, og en ny mand genfødte denne 75 år efter.

Læs historien om Dunhill her.