Dunhill – En myte der stadig lever

Historien om investoren og geniet Alfred Dunhill, er fyldt med myter, hvoraf mange af dem den dag idag, er blevet en del af historien.

Men det hele startede i de sidste år af 1800-tallet. Alfred Dunhill så i slutningen af 1800-tallet at automobilerne ville få overtaget, og ændrede derfor faderens firma, der lavede accessories til hestevogne, til et firma der lavede accessories til automobiler. Og hvilken succes.
Dunhill lædervarer blev en eftertragtet varer op igennem det 19. århundrede og salget steg, samtidig med at sortimentet blev udviddet gang på gang. Og det er ud af denne lædervarer/accessories linie Dunhill solbrillerne i det 20. århundrede udspringer.

Få år efter i 1904 kom den første Pibe fra Dunhill. Den var nyskabende og innovativ, og gjorde det muligt at ryge og køre samtidig. Og det var denne nytænkning der fik Dunhill til at blive en af sin tids største pibe producenter.
Allerede i 1906 åbnede den første Pibe & Tobak butik på Duke Street. Den blev meget kendt for sin kundetilpasset blends.

I 1910 åbnede Alfred Dunhill den første lille fabrik, som skulle producere piberne. De blev lavet efter 2 meget simple principper. For det første blev de kun lavet af den de bedste kvalitets råvarer. For det andet blev de kundetilpasset. Og det var disse principper der fik brandet til at skille sig ud fra konkurrenterne

1920´erne og 1930´erne var succes årtier. I 1924 blev der solgt over 260.000 piber, og det hele gik fremad. Der blev åbnet butikker i New York, Paris mm. og Dunhill var for alvor blevet et kendt brand. Blandt andet i 1927 opfinder og starter salget af “Zippo lightere”. De bliver solgt under et andet navn, men det er Dunhill der opfinder selve teknikken og ideen bag Zippo.

Men anden verdenskrig satte en stopper for den voldsomme vækst. Flere butikker blev bombet, og manglen på råvarer og ikke mindst tobak, gjorde livet svært. Men Alfred Dunhill var en stædig mand, og han fightede sammen med sine ansatte for firmaets ånd og produkter.

Efter krigen kom der hurtigt fuldt blus under Dunhill igen. Efterspørgslen steg voldsomt og sortimentet blev udviddet gang på gang med nye innovative modeller.
I 1963 starter Dunhill produktionen af cigaretter under brandet “Dunhill cigaretter”.

I 1985 bliver Alfred Dunhill Cup en realitet indenfor Golf. Og det er denne satsning der senere fører til udviddelsen af firmaet, til også at omfatter tøj og tekstiler.
Men det bliver først i 2005 at den første kollektion af tøj kommer på markedet. Den er skabt i samarbejde med Nick Ashley. Desuden releases en ur-linie.

Dunhill solbriller er kendetegnet ved smarte og klassiske linier. De er meget “british” i looket og kvaliteten er i højsædet. Solbrillerne findes i mange modeller, så der er noget for enhver smag.
Materialerne er nøje udvalgt til de lækre designs, hvilket kun gør solbrillerne endnu mere fremtrædende og fede.
Så søger man en klassisk stil, men samtidig et produkt af ypperligste klasse, så er Dunhill solbriller helt klart et sikkert hit!

Læs historien om Hugo Boss her.

2 tanker om “Dunhill – En myte der stadig lever”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.