Tom Ford – Det 20. århundredes solbriller designer nummer 1!

Tom Ford startede for alvor sin design karriere i 1994, da han blev ansat som kreativ direktør hos Gucci. Gucci var på daværende tidspunkt, på randen af konkurs efter flere fejl slagne kollektioner, og gode råd var derfor dyre.

I løbet af få år fik Tom Ford styret Gucci tilbage på sporet, ved at tilføje mærket glamour, eksklusivitet og ved at udnytte det kendte GG logo. Omsætningen steg med imponerende 90%, og alt snak om konkurs var hurtigt forsvundet.

Efter dette eventyr senarie havde Tom Ford selvfølgelig det fulde ansvar for alt design for Gucci.

Da Gucci Group efterfølgende opkøbte YSL eller Yves Saint Laurent, blev Tom Ford også ansvarlig her. Det lykkes endnu engang Tom Ford at puste nyt liv i et modehus, som var gået i tomgang. På kort tid havde han skabt nyt liv og glade dage i det meget klassiske franske modehus, og han vandt utallige priser for designs og kollektioner.

Efter 10 succesfulde år hos Gucci Group valgte Tom Ford i 2004 at gå selv. Dette resulterede i, at der i 2005 kom den første solbrille kollektion i hans eget navn. Selvfølgelig fik denne kollektion stor opmærksomhed, og fra dag et blev hans designs revet af hylderne.

Succeen har forsat lige siden, og idag er Tom Ford Solbriller blandt de mest moderigtige og moderne. Designe er 1960´er og 1970´er inspirere, med Tom Fords famøse fingeraftryk.
Solbrillerne udstråler karisma, glamour, luxus, elegance, enkelthed og selvstændighed, og beviser blot Tom Fords evner. Han rammer lige i hovedpulsåren indenfor modeverden.

Idag omfatter Tom Ford også herre- og dametøj, parfumer samt accessories.

Tom Fords reklamer har flere gange vakt opsigt ud over det sædvanlige. Det har primært været på grund af de meget sexuelle reklamer, som i flere tilfælde har været på grænsen til det pornografiske. Det førte desunde til flere forbud mod at vise reklamerne, men Tom Ford stod stået fast, og omtalen styrkede kun kendskabet til hans brand.

Denne mand har i de sidste 15 år sat et kæmpe fingeraftryk på modeverdenen, og der er ingen tvivl om, at han vil komme til at sætte mange aftryk i de næste mange år ud i fremtiden!

Læs historien om YSL eller Yves Saint Laurent her.