Rodenstock overtager licensen til Mercedes-Benz solbriller & briller

Italiensk Allison har i en årrække produceret Mercedes-Benz Solbriller på licens, og de har fået Mercedes ind på solbrille scenen, som et af de mere populære bilmærker, som laver solbriller. Men det samarbejde sluttede i slutningen af 2010. For tyske Rodenstock, som også blandt andet producere solbriller for Porsche Design, har nemlig overtaget licensen!

Hvor Allison gjorde Mercedes solbriller kendt via det sporty look og meget lette solbriller, så går Rodenstock en helt anden vej. Acetat er byttet ud med aluminimum og andre metaller, og det giver en helt nyt look og stil allerede fra den første kollektion. Selvom basis designet og målgruppen er den samme, så virker Mercedes solbriller anno 2011, som et helt nyt brand! Og det er især Rodenstocks skyld!
Ikke nok med at de har ændret i hvilke materialer, at solbrillerne er lavet i. Stilen er også blevet en smule hårdere, mere maskulin og med lidt mere benzin i årene. Og det er mega fedt!

Du kan øverst i dette indlæg se 3 modeller fra den nye kollektion, og alle 3 ligner meget Porsche Design i både stilen, looket og det hele. Så det er åbenbart Rodenstocks mål allerede fra dag et, at re-create Mercedes-Benz image og gøre Mercedes profilen endnu skarpere og mere målrettet.
For det er meget tydeligt, at dette mærke både skal fange manden, som elsker biler, benzin og fart, men også den mere moderne og stilrene mand, som går op i både beklædning og look. Det som i mange kredse kaldes Hugo Boss manden. Og er Hugo Boss manden målet, så er der ingen tvivl om, at den nye kollektion kommer til at gå rent ind!

Hvis vi skal finde noget, som er negativt ved det nye samarbejde og den nye kollektion, så må det være den store lighed med Porsche Design. Det kan altså på kort sigt blive et mega problem. For Hvor Porsche Design er virkelig dyrt og eksklusivt, så ligger et par Mercedes-Benz solbriller i midter feltet. Og det kan altså betyde, at mange af Porsche Designs kunder på kort sigt vælger det billigere, men samtidig fede og moderne alternativ, nemlig Mercedes. Rodenstock har altså nogle interesse konflikter, men man må formode, at de både har lavet en strategi for, hvordan de to brands profiler skal se ud, samt hvilken målgruppe de to mærker skal målrettes imod!

Mecedes-Benz går fra at være et kendt mærke på markedet til at blive en af de større sværvægtere, og det bliver spændende at følge dette samarbejde fremadrettet!

En tanke om “Rodenstock overtager licensen til Mercedes-Benz solbriller & briller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.