Prada solbriller & MiuMiu solbriller – Reklamer for 2011

Kig godt på ovenstående 2 billeder. De stammer nemlig fra Pradas og MiuMius solbrille reklamer for 2010-2011. Men kigger du efter, så vil du opdage, at de er næsten identiske. Det er Prada solbriller øverst og MiuMiu solbriller nederst.

Godt nok er MiuMiu en del af modehuset Prada, men mærket har sin egen målgruppe, og er bygget op omkring sin egen historie. Men derfor kan man godt benytte næsten identiske reklamer for begge mærker!

  • Start med at tjekke ansigtsformen på de 4 modeller. Begge modeller til venstre har samme træk, og det samme gælder de to modeller til højre.
  • Derefter kigger du på hovedernes position. De vender på præcist den samme måde i begge reklamerne.
  • Går man videre til solbrillernes form, så er det præcist samme type solbriller, til samme målgruppe fra begge mærker.
  • Kigger man på farverne i reklamerne, så er de forskellige. Det er faktisk en af de få modsætninger, som der er. Prada er med sort baggrund og klassiske farver, imens MiuMiu er med hvid baggrund og skrigende farver.
  • Kigger man på frisuren af de 4 modeller, så er de igen meget identiske.
  • Selv smilet/læbernes form er identisk i de 2 reklamer.

Spørgsmålet er så, om det er smart at lave to reklamer, som ligger så tæt op og ned af hinanden. Der er både fordele og ulemper, men en af de største fordele må være, at Prada og MiuMiu via dette stunt rammer en stor del af målgruppen, som måske ville have valgt D&G, Dior eller Gucci. Ved at have to mærker, som rammer samme målgruppe, så får modehuset Prada totalt en større andel af markedet. Og det er jo meget smart, hvis man satser på en bestemt målgruppe.

Ulemperne er helt sikkert, at to identiske reklamer kan betyde indbyrdes kundekrig, og dermed risikere man at slåsse om de samme kunder, imens andre mærker kan lukrere, og derved vinde en større markedsandel.

Men reklamefolkene hos Prada må være sikre i deres sag, at dette både vil brande og give kunder, ellers ville de aldrig have lavet dette stunt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.