Giorgio Armani – Historien om manden, der blev Italiens ukronede mode konge!!!

Når man siger Italiens største mode skaber, er der kun et navn, at finde i bowlen blandt kandidater, og det er Giorgio Armani. Han er uden tvivl den mand, der har skabt mest på kortest tid, og har mest indflydelse… Selvom han ikke er helt ung mere, er det Giorgio Armani, som har fingeren på pulsen, og stadig designer tøj, sko, accessories, solbriller osv… Ja Armani er ikke længere blot tøj, nej det er blevet en livsstil. Koncernen omfatter møbeldesign, restauranter, cafeer mm. Men hvordan var det egentlig, at denne Giorgio Armani startede.

11 Juli 1934 blev en knægt født i Piacenza syd for Milano, og denne dreng skulle vise sig, at skabe en revolution indenfor modeverdenen, samt skabe en af de største succeer, og brands i Italiens historie.

Giorgio voksede op i en familie med 2 søskende, hvor faderens og moderens hårde arbejde lige kunne brødføde dem alle. Giorgio siger selv, at hans barndom ikke var specielt lykkelig, men det skyldtes især, de svære vilkår familien levede under. Familien forlod Piacenza, da Giorgio var teenager, og flyttede til Milano, Italiens mode by nr 1. Efter endt værnepligt fik Giorgio et job hos stormagasinet La Rinascente, som vinduesdekoratør. Senere hen blev han forfremmet til indkøber. Dette var første skridt mod skabelsen af hans imperium.

Alt den viden han fik som indkøber, blev i 1964 omsat til et job hos Nino Cerutti.
Fra 1964 til 1970 arbejde Giorgio, som assistent designer for modehuset Nino Cerruti, hvor han designede succeen “Hitman”, en herretøjs kollektion, som opnåede enorm succes.
Efter at have skabt mode på højeste niveau for Nino Cerutti, besluttede Armani at gå solo som freelance designer. Det blev til 5 år på godt og ondt, hvor han manglede den sidste tro på sig selv, til at skabe sit eget mærke.

Og det var her vennen Sergio Galeotti kom ind i billedet. For Sergio kunne se Giorgios evner, og stolede på dem. Derfor gik de i 1975 sammen, og skabte grundstenen i imperiet, nemlig Giorgio Armani S.p.a. Dvs i 1974 blev første herrekollektion designet, og den fik så stor succes, at allerede i 1975 fulgte en damekollektion og firmaet. Succeen blev skabt på Armanis jakkesæt, som var en revolution, og tog alle modehuse på sengen.
Samme år blev Giorgios søster Rosanna Armani ansat i firmaet…

Giorgio Armani var den første indenfor modeverdenen til, at udnytte Hollywoods reklame potentiale. Alt markedsføring blev sat op på Hollywood og de kendte, og især kreationen af Richard Gere´s garderobe til 1980-filmen, American Gigolo, gav pote. Senere fulgte Batman (1989), samt kult filmen Pulp Fiction. Dertil kommer 1980´er TV-serien Miami Vice, hvor Giorgio Armani skabte den pastelgrønne garderobe, som stjerne iklædte sig.

I 1985 døde Sergio Geleotti pludselig i sit hjem i Milano. Giorgios trofaste partners død betød, at han pludselig stod med hele aktiemarioteten i sit imperium. Han arvede Geleottis 50%, og ejede herefter hele firmaet (100% ejerskab).

Siden da er alt gået utroligt stærkt. Giorgio har udviddet firmaet med mange nye linier, og samtidig skabt både traditionelle og utraditionelle kollektioner. Firmaet har beklædt alle de kendte i Hollywood fra top til tå, både i film, til premierer samt i privaten.

Armani blev i 2001 og 2005 udråbt af Forbes til, at være den mest succesfulde Italienske designer.

Idag omfatter koncernen følgende brads:

  • Giorgio Armani – Traditionelle jakkesæt, solbriller, Giorgio Armani parfumer og accessories.
  • Armani Collezioni – Jakkesæt og business tøj i den rigtig dyre ende.
  • Emporio Armani – Den ungdommelige linie. Tøj, solbriller, parfumer og accessories.
  • Armani Jeans – Den ungdommelige linie, Tøj og accessories.
  • Armani Junior – Børne linien.
  • Armani Exchange – Den billige linie. Tøj og accessories.
  • Armani Casa – Møbel linien. Alt til boligen i bedste italienske stil.
  • Armani Restaurants – Restauranter i både USA og Italien.
  • Armani Hotels – Hotel i både USA og Italien. Desuden følger Dubai, hvis man skal tro rygterne.

Giorgio Armani Solbriller – Den klassiske og stilsikre linie, med rene linier og lækre designs. Den er designet til manden/kvinden, som er til italiensk design, når det er bedst. Bløde og klare linier i en stærk kontrast til det ellers meget stilrene design, giver dem et perfekt look.
Absolut en af de fedeste, og mest stilrene herre mærker indenfor solbriller.

Emporio Armani Solbriller – Den lidt mere vovede og prøvende linie, hvor der indgår en masse nye kreative ideer, som appellere mere til ungdommen. Med et mere rådt look, og skarpe kanter, tiltaler denne linier især unge, der vil have eksklusivitet, og skille sig ud fra mængden. Og de får fuld “value for the money”.

Læs Historien om Roberto Cavalli her.

7 tanker om “Giorgio Armani – Historien om manden, der blev Italiens ukronede mode konge!!!”

  1. Hi! You Blog is very cool, I have website for to introduce the gucci sunglasses and chanel sunglasses information, if you be interested about this, please view to my website!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.