Diesel – Historien om Renzo Rosso og “Success Full Living”

Renzo Rosso blev født den 15. September 1955 i Brugine, Italien. Han havde en meget normal barndom, som han ikke taler specielt meget om offentligt.

I 1975 blev han færdig med textil uddannelsen, og begyndte herefter at gå sine egne veje. Han fandt de rigtige samarbejdspartnere, og i 1978 resulterede det i skabelsen af hans kommende imperium. Med mærker som Katherine Hamnett, Goldie, Martin Guy, Ten Big Boys og naturligvis Diesel, var en ny æra begyndt. Firmaet var skabt i samarbejde med blandt andet Adriano Goldschmied fra AG Jeans Company, som var Rossos tidligere chef.

Rosso ønskede at skabe et firma, som var unik indenfor sin niche, og som tog de nødvendige chancer. Derfor var alle omkring hans projekt nøje udvalgt. Faktisk var det de bedste indenfor hver deres område, hvor især de kreative folk havde hovedfokus.

Grund ideen var at skabe et brand, som var fyldt med energi, var dynamisk, fantasifuldt og brugbart for alle.
Alt dette skete i en tid, hvor verden var meget ens formlig, og hvor meget få gik deres egne veje.
Designer teamet fik fuldstændig frie tøjler, så de kunne skabe produkterne, der afspejlede selvstændigheden, var unikke og samtidig henvendte sig til dem, som gik deres egne veje. Med andre ord skulle produkterne være tilpasset den niche, som Rosso selv var en del af.

I 1985 overtog Rosso kontrollen med hele firmaet, han købte de andre ud. Og det er fra dette år, at brandet Diesels eksplosive vækst for alvor startede.

Først blev Italien erobret, og i 1991 begynder Diesel at bevæge sig udenfor de italienske grænser.
I løbet af en kort årrække blev hele verden erobret, og målet om at slå Levi´s af jeans tronen, er efterfølgende blevet indfriet.

I 2008 kunne Diesel fejre 30 års jubilæum på toppen. Brandet har stor succes, og kollektionerne er idag udvidet til at dække andet end jeans og tøj. Faktisk består Diesels imperium idag af følgende linier:

  • Diesel – Jeans, tshirts, toppe, sko mm. til både ham og hende. Dette er main linien, som det hele startede med.
  • Diesel Black Gold – Tøj til casual-luxury segmentet. Første kollektion kom i 2007
  • Diesel Kids – Alt i beklædning til børn i alle aldre.
  • Diesel SolbrillerSolbriller til både ham og hende, produceret af Safilo.
  • Diesel Ure – Ure til til både ham og hende, produceret af Fossil.
  • Diesel Parfumer – Parfumer til både ham og hende, produceret af L´Oreal.
  • Diesel Underwear – Undertøj til både ham og hende, produceret af Mast Industries Inc.
  • 55DSL – Underground mærket, som primært henvender sig til streetwear miljøet.
  • 55DSL Solbriller – Solbriller til både ham og hende, produceret af Safilo.

Diesel har i tidens løb lavet mange utraditionelle ting indenfor reklame verdenen. En af de mest opsigtsvækkende er “Dieselwall”. Dette var en konkurrence, hvor over 1200 forslag blev indsendt. De 2 bedste blev udvalg, og kan idag ses i Milano og Berlin. Billedet herunder er fra Berlin.

Diesel Solbriller – Solbrillerne fra Diesel er kendetegnet ved at have et utraditionelt look, med moderigtige former med et utal af lækre detaljer, samt mange farver. Især skarpe farver eller farvekontraster bliver ofte brugt.
Solbrillerne bliver lavet i alt fra meget simple design, til moderigtige og store modeller med masser af detaljer.

55DSL Solbriller – Solbrillerne fra DSL55 er kedetegnet ved at være meget ungdommelige og henvender sig især til Streetwear kulturen samt “wild life” mennesket. Det er især funktionalitet og lækkert design der er i højsæde. DSL55 Solbrillerne findes ofte i meget skarpe og moderigtige farver, og har et perfekt fit.

Man kan alt i alt konkludere, at Diesels succes faktisk bunder i en ekstrem fokus på kunders behov. Diesel fokuserer på det individuelle individ, og ser verden som en grænseløs makro-kultur, hvor egne meninger, holdninger og handlekraft kommer til udtryk.

Derfor er Diesels produkter altid dynamiske, fyldt med energi, uforudsigelige og grænsesøgende. Og hvordan ville verden være, uden det kendte “Mohawk” brand!

Læs historien om Gucci her.

3 tanker om “Diesel – Historien om Renzo Rosso og “Success Full Living””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.